Duo-cursus voor directeur & IB’er

duo    Allebei ben je druk, waardoor het niet altijd lukt om even met elkaar te zitten, om samen te kijken hoe je bepaalde zaken binnen de school op een duurzame wijze aan wilt pakken. Er waren toch afspraken gemaakt over het opstellen van de groepsplannen? Of over de rekenaanpak om de opbrengsten binnen de school te verhogen? Waarom gebeurt het dan nog niet? En waarom doet de ene leerkracht het wel en andere niet?

Ga samen als duo aan de slag en kijk hoe je elkaar kan versterken. Ieder vanuit een andere positie, meer leidinggevend versus meer coachend. Hoe stem je het met elkaar af en krijg je samen het team in beweging?

De opbrengst na de cursus:
• Het duo werkt vanuit zijn eigen rol en kent deze;
• Het duo weet hoe ze elkaar kunnen versterken;
• Zicht op hoe u samen schoolontwikkeling op gang kan brengen én kan behouden;
• In staat om het team op een oplossingsgerichte wijze aan te sturen;
• Eigenaarschap bij leerkrachten te versterken;
• Handvatten hoe om te gaan met weerstand binnen het team (rol, patronen, emoties). 

Beoordeeld met een 8      

Enkele reacties van cursisten:  
“Zeer te spreken over de manier van lesgeven van de docent”
"Ik was erg geïnspireerd door de cursus"
"De trainer was inhoudelijk goed onderlegd, bracht de stof op een prettige manier en gaf voldoende ruimte voor input en uitwisseling"

Button InstondonAcademy directinschrijven

Programma

De 'Duo-cursus voor directeur & IB'er' bestaat uit drie interactieve contactdagen van 10.00 - 17.00 uur. Er is voldoende tijd tussen de cursusdagen zodat u in staat wordt gesteld de geleerde kennis en handvatten in de praktijk toe te passen en hier tijdens opeenvolgende bijeenkomsten op te reflecteren.

Voor programmadetails klik hier

Dagen en tijden

Alle cursusdagen zijn van 10.00 - 17.00 uur 

Najaar 2019  
Utrecht  
Donderdag 26 september 2019  
Dinsdag 5 november 2019  
Maandag 9 december 2019  

Voor wie

Duo directeur en leerkracht met speciale taken (zoals IB'er)

Minimaal 5, maximaal 8 Duo's

Investering 

Deze cursus vergt een investering van €1195 per persoon voor drie bijeenkomsten, inclusief cursusmateriaal, koffie/thee, lunch en is vrijgesteld van BTW. 

Korting?
Leden van TIB, PO Magazine en oud-deelnemers ontvangen €50 ledenkorting.
Bovendien ontvangt iedereen tot 1 juni 2019 €50 vroegboekkorting voor de najaarscursus!

Locatie

Studiebelasting

Totaal aantal SBU: 24 (18 contacturen en 6 uren reflectie)

Certificering

De cursus is aangemerkt als bron voor informeel leren door het Schoolleidersregister PO. Dit houdt in dat de cursus gedeeltelijk aansluit bij één of meerdere professionaliseringsthema's en onderdeel  kan uitmaken van uw ontwikkeling via informeel leren. Mogelijke thema's zijn 'Kennis- en kwaliteitsontwikkeling', 'Regie en strategie' en 'Persoonlijk leiderschap', en afhankelijk van hoe u uw eigen leerproces en ontwikkeling ziet.

Het lerarenregister bevindt zich momenteel in de overgangsfase van een vrijwillig naar een nieuw lerarenregister. Dit betekent dat er op dit moment geen nieuwe activiteiten meer worden gevalideerd. Aan het einde van de dag ontvangt u van ons een certificaat met daarop het aantal uren (24 RU). Met behulp van dit certificaat kunt u (mits u al geregistreerd staat bij het lerarenregister) dit zelf in uw registerdossier zetten. Meer weten? Kijk op: www.registerleraar.nl.

Docent

Drs. Berndine de Wolff, CMC

Button InstondonAcademy directinschrijven